Kezdőknek közérthetően a gumi cseréről

Eljött a tavasz ami nem csak a természet megújulásának ideje.

Eljött a tavasz ami nem csak a természet megújulásának ideje. A tél végezetével a természet és a szervezetünk mellett az autónk is igényli a törődést! Itt az ideje a tavaszi karbantartásnak és nem utolsó sorban a téli gumik lecserélésének!

A jogszabályok szerint 1,6 milliméter alatt cserélni kell, a szakértők azonban azt tanácsolják, hogy már 3 milliméter (téli guminál 4) alatt érdemes ezt megtenni.

 

A leszerelt téli gumit hűvös, száraz, sötét helyen ajánlott tárolni. Ha Önnek erre nincs lehetősége, mi segítünk mgőrizni a következő szezonig az autója gumiját!

Mit jelenthet a következő számozás a guminkon?pl.:175/65 R 13 80S TL

175: az abroncs szélessége mm-ben
65: a gumi szélességének és oldalfal-magasságának aránya %-ban
R: radiál szerkezetű abroncs
13: a felni átmérője col-ban ( 1 col = 25,4 mm)

 

80S
80: a maximális terhelhetőséget jelző szám (súly- vagy terhelési index; egy kerékre vonatkozik) itt megnézheti az Ön autójára vonatkozóan>>>
S: a maximálisan megengedett sebességet jelző betű (sebességindex)

itt megnézheti az Ön autójára vonatkozóan>>>

TL (Tubeless): tömlő nélküli abroncs

Mi mutatja gumiabroncsunk gyártási idejét ?

Ezt az un.DOT szám jelöli a következő módon:
4 jegyű szám a DOT felirat után : az első két szám a gyártási hetet, a második két szám a gyártási év utolsó 2 jegyét mutatja. Tehát,ha például DOT 1801 akkor a guminkat 2001.év 18. hetében gyártották.

Jó-e nekünk ha olcsó kínai gumit veszünk?

Az olcsó gumikkal a rizikó is velünk utazik, 5-6 ezer forint megtakarításával akár 40 méterrel hosszabb fékúttal kell számolni. Az ADAC 2010-es tesztje ismét felhívta a figyelmet a kínai gumik veszélyességére. Aki a gumivásárlásnál túlzottan az alacsony árra figyel, rázós helyzetben, vizes úton 70 százalékkal hosszabb fékutat kockáztat és ezzel együtt a balesetveszélyt is növeli.

Ne feledje a gumiabroncs a gépkocsink kulcsfontosságú biztonsági eleme amin adott esetben életek múlhatnak!

Gyorsaságért cserébe sorbanállás nélküli gumi csere! Jelentkezzen be már most nálunk nyári gumi cseréjére,ne halassza az utolsó percre >>>

 

Kövessen minket a Facebookon! Legyen mindig naprakész friss híreinkről,akcióinkról lájkoljon minket itt >>> 

 

 

Ha úgy gondolja, hogy ismerőseinek, barátainak segít azzal ha figyelmébe ajánlja a lehetőséget itt  elküldheti ajánlását.

Baráti üdvözlettel:
Molnár Csaba, Derby Autó