Hitel változások 2010

Vajon hány évet kell még várnia arra,hogy lestrapált öreg autóját lecserélje álmai autójára? Avagy mit kell tudnia ahhoz,hogy vágya mihamarabb teljesüljön?

Mindannyian tudjuk,hogy hitelt felvenni napjainkban csak megalapozott,jó előre átgondolt,megtervezett döntés után lehet.Vannak olyan élethelyzetek amikor viszont nincs sok választási lehetőségünk,mert váratlanul cserbenhagy bennünket az addig kifogástalanul működő autónk,és nincs elegendő készpénzünk egy újabb autót vásárolni.
Ekkor kezdünk el érdeklődni,utána járni milyen lehetőségekkel tudnánk ezt mihamarabb megtenni.
Nem árulunk el hét pecsétes titkot azzal,ha elmondjuk a hitelt bizony vissza kell fizetni,és a bankok is egyre keményebb feltételeket szabnak a hitel felvételéhez.De hogyan is teszik mindezt?

Általános rendelkezések,minden hitel-típusra:

Az új jogszabály értelmében 2010.júniustól a hitelnyújtó nem nyújthat hitelt kizárólag a hitelkockázati fedezet figyelembevételével, a természetes személy hitelképességét, illetve hitelezhetőségét minden egyes hitelbírálatkor meg kell vizsgálnia.

A hitelképesség, illetve hitelezhetőség vizsgálatának a belső szabályzat szerint a természetes személy vagy a természetes személy háztartása jövedelmi helyzetén és az ez alapján meghatározott hitelezhetőségi limiten kell alapulnia.

A hitelnyújtónak a hitelezhetőségi limit meghatározásakor figyelembe kell venni a természetes személy összes ismert hiteltartozását, amely a hitelnyújtóval vagy más hitelnyújtóval szemben áll fenn.

A gépjárművásárláshoz nyújtott hitel változásai 2010.márciusától

Gépjárművásárláshoz nyújtott forinthitel esetén a kitettség vállaláskori értéke nem haladhatja meg a gépjármű piaci értékének 75%-át, pénzügyi lízing esetén 80%-át. Gépjárművásárláshoz nyújtott euró alapú hitel és euróhitel esetén a kitettség vállaláskori értéke nem haladhatja meg a gépjármű piaci értékének 60%-át, pénzügyi lízing esetén 65%-át.

Gépjárművásárláshoz nyújtott, a fentiektől eltérő pénznemben meghatározott devizahitel esetén a kitettség vállaláskori értéke nem haladhatja meg a gépjármű piaci értékének 45%-át, pénzügyi lízing esetén 50%-át. A gépjárművásárláshoz nyújtott hitelek szerződés kötéskori futamideje nem lehet több, mint 84 hónap.

Szeretné gyorsan lecserélni agyon hajtott Autóját?
Szeretné mindezt a legkedvezőbb hitel feltételekkel megtenni?
Ne gondolkozzon tovább!
Jöjjön be hozzánk,találjuk meg együtt a legkedvezőbb feltételeket gépkocsi váltásához!