Kötelező váltás 2012

Mire figyeljünk az 2012.évi kötelező biztosításunk megkötése előtt? Buktatók amelyekre érdemes odafigyelnünk.

Buktatók amelyekre érdemes odafigyelnünk.

Nem tudunk sok jó hírrel szolgálni az autósoknak az elkövetkezendő új esztendő apropóján.Új és emelkedő költségekkel kell nekivágnunk az 2012.évnek.

Az kötelező biztosítás sem kerülhette el a változásokat.Az október 30.-án kihírdetésre kerülő díjak még nem tartalmazzák,nem tartalmazhatják az újonnan bevezetésre kerülő baleseti adót,de ne legyenek kétségeink,hogy a parlament megszavazza ezt az adónemet is.Így a kiszámolt éves díjhoz hozzá kell kalkulálnunk +30%-ot,mert átlagosan ennyivel fog emelkedni az éves biztosítási díj alapja.Erre az alkuszok és biztosítók külön felhívják majd a figyelmünket.

Mire figyeljünk oda,ha úgy döntünk,hogy biztosítót váltunk?

Egy rossz adat miatt elbukhatjuk bónuszunkat,ennek oka az hogy a biztosító társaságoknak olyan rendszert kell használniuk amelyben több százezer hiba lehet.A miértet ne keressük inkább törekedjünk arra,hogy a helyes és pontos adatainkat írjuk vagy diktáljuk be új kötésnél.
Ha a bediktált bónusz kategória nem egyezik a nyilvántartással az ügyfélnek!! 60 napja van arra,hogy végigjárja az adatjavítás göröngyös útját.Amennyiben kicsúszunk ebből a határidőből a biztosító vissza sorolhat az alap fokozatra.

Ráadásul a nyilvántartást -az új rend szerint-nem a forgalmi,hanem a személyi igazolvány alapján fogják ellenőrizni,s ha az adatok a két okmányban eltérőek akkor a rendszerrel sem fog stimmelni.Ez esetben megint ugorhat a bónusz.

Tanácsunk:A kellemetlenségek elkerülése végett kössünk biztosítást alkuszon keresztül.Az alkuszok minden velük szerződött biztosító rendszerébe beláthatnak,ezért akik rajtuk keresztül váltanak biztosítót nem veszítik el a kedvezményüket,mert a közvetítő átszerződéskor is igazolja annak meglétét és kijavíthatja a nyilvántartási hibákat is!

Kalkulálja ki 2012.évi díját a Derby Autó Bt.alkusz partnerén keresztül! Így garantáltan elkerülheti a kellemetlenségeket!

 

Köszönöm, megnézem most>>>