Ár vagy minőség?

Ha már szervízben van az autónk akár egy egyszerű olajcsere vagy egy bonyolultabb javítás miatt tudnunk kell, hogy mivel kalkuláljunk.

Ezt tegye meg, mielőtt döntene az autója sorsáról...

 

Ha már szervízben van az autónk akár egy egyszerű olajcsere vagy egy bonyolultabb javítás miatt tudnunk kell, hogy mivel kalkuláljunk. Senki sem szeretné,hogy fölöslegesen fizessen és mindenki a feléből akarja megúszni a javítást.

 

De mi a realitás valójában?

 

Hogyan kerüljük el a csapdákat? Egy egyszerűbb karbantartási munkát mely kevés anyagot és időt vesz igénybe, a szervíz illetékese hajszál pontosan ki tud számolni. Ha ezt írásban kérjük végképp nem érheti meglepetés az autóst.

 

Egy összetettebb, bonyolultabb javítás esetén kikalkulált ár csak nagyságrendi, hisz a szétszerelés után derülhet fény, hogy valójában melyik alkatrészt illetve alkatrészeket kell cserélni.

 

Az ilyen árajánlat esetén 20-25% ráhagyással számoljunk és csak a pontos hibafelmérés után kapott kalkulációt tekintsük véglegesnek. Ezt írásban lefektetve jogosan reklamálhatjuk az eltéréseket.

 

Felmerülhet az alkatrészen való spórolás ötlete, hisz a piacon több árkategóriájú alkatrész található. Ez így van de az ár egyenes arányban van a minőséggel is.

 

Például 2 év alatt ugyanazt az alkatrészt kicserélni annyiba van mint egy drágább de jobb minőségűt beépíteni, nem beszélve a garanciáról is. Az árajánlatot nyugodtan kérje a beépíteni kívánt alkatrész márkáját feltüntetve, akár több alkatrészgyártó tekintetében is és tájékozódjon felőle, járjon utána!

 

Mivel a szerelőjével, szervízével az eddigi hírlevelek alapján tökéletes kapcsolatot alakított ki, bizzon a tanácsában és a jó szándékában ebben a kérdésben is.

 

Összefoglalás képpen elmondható a minőségi alkatrész időt és pénzt spórol meg Önnek és az a szerelő vagy szervíz mely ismeri az Ön autóját mindig pontossabb árat fog mondani mint az aki csak vaktában ad ajánlatot.

 

Az Ön bizalma és a szervíz korrektsége az ami a jó munkához kell.


Like a facebookra!

 


Üdvözlettel: Molnár Csaba
Derby Autó

 

Ha erről a fantasztikus dologról, barátait ismerőseit is tájékoztatja,

Ök  bizonyára hálásak lesznek Önnek ezért!