Előzze meg a bajt...

Előzze meg a bajt nyújtson segítséget a szerelőjének! Lássuk melyek az autótulajdonosok feladatai? Furcsán hangozhat ez egy autós számára,hogy az autószerelő a legfőbb partnere az autó állapotának megőrzésében fenntartásában de Önre kedves gépjármű tulajdonos mindenképp szükség van.Erről szól a mostani hírlevelünk.

 

Előzze meg a bajt nyújtson segítséget a szerelőjének!
Lássuk melyek az autótulajdonosok feladatai?

Furcsán hangozhat ez egy autós számára,hogy az autószerelő a legfőbb partnere az autó állapotának megőrzésében fenntartásában de Önre kedves gépjármű tulajdonos mindenképp szükség van.

 

Erről szól a mostani hírlevelünk.

Ha egy szervíz ciklust egy évnek veszünk akkor a szerelő évente egyszer találkozik az autónkkal. De mi van 364 napig?Nem kell semmit sem tennünk csak elfordítani a kulcsot és menni?

 

Elég az az egy nap a szerelőnél?


Leegyszerűsítve úgy mondhatnánk a tulajdonos dolga az ellenőrzés a szerelőjé a javítás. Az ellenőrzés rendszeres sőt mindennapos kell hogy legyen.

 

Ellenőrzésnél nem csak szemmel látható dolgokat hanem menet közben hallható rendellenes hang hatásokat és egyéb tényezőket figyelve kell megbizonyosodni ,hogy minden rendbenvan.

 

Rendszeresen kell figyelnünk a folyadékok szintjét úgy mint motorolaj,hűtővíz,fékfolyadék,szervoolaj stb.Nem lenne jó ezek nélkül autózni.

Elindulásnál szemrevételezzük a gumikat és a világítóberendezéseket.Menet közben a fékeket figyeljük, hogy nem csikorog vagy húz el valamelyik irányba,illetve nem észlelünk-e koppanást kattogást esetleg libegést az autó valamelyik részéböl.

 

Ezen  kívül csak az autótulajdonos tudja a km-óráról leolvasni,hogy mikor kell vinnie a következő szervízre a járművét.

A kötelező vagy ajánlott szervízeken kívül nem árt időnként átvizsgáltatni az autót,hogy olyan kezdődő hibák feltáruljanak melyek javítására előre fel lehet készülni.

 

Gondolok például arra,hogy téli-nyári gumi cseréjekor kérjen nyugodtan egy átvizsgálást melyet a legtöbb helyen igyen elvégeznek.

Ha már a gumi cserénél tartunk,ne várjon az utolsó pillanatig,mindig időben cseréltessen.

 

Ide tartozik még,hogy a nyári szezon előtt tisztítassa ki a klímáját és cseréltessen pollenszűrőt mellyel az

Ön és utastársai egészségére ható károsodásokat előz meg.

Mindig tartsa be az egy éves olajcsere periódust,még ha nem is megy annyi kilométert,ezzel csak segít a motor élettartamának a növelésében.

 

Nagyon fontos kihangsúlyozni ha hibát észlel mondjuk kigyullad egy figyelmeztető lámpa egyeztessen szerelőjével,mely több tíz-százezer forintnyi plusz kiadástól kíméli meg.

 

Ne hallgasson ismerőseire!Az adott szervíz vagy szerelő ismeri az autót és teljes felelőséggel nyilatkozik az adott jelenségről.

Tehát Ön kedves autótulajdonos aktív résztvevője saját autója állapotának a megőrzésében.A szerelő a szervíz minden szakértelmével csak segít ebben.

Hogy olcsón vagy drágán teszik,ez a következő hírlevelünk tárgya.

 

Like a facebookra!

 

 

 

Tudja, hogy az Derby Auto weboldalnak van egy klassz, Facebook oldala, amit ide kattintva Ön is azonnal elérhet!

 

Ha Önnek is van fecebook oldala, csatlakozzon hozzánk. Már csak azért is mert így sokkal több infót tudunk megosztani.

 

A videó segítségével regisztráljon a Facebook(www.facebook.com) weboldalán, utána pedig csatlakozzon hozzánk.

 

Ha erről a fantasztikus dologról, barátait ismerőseit is tájékoztatja, Ök bizonyára hálásak lesznek Önnek ezért!