Mit gondol erről a tanácsról

Most megmutatom, milyen szempontokat kell minden körülmények között figyelembe vennie ha: az autómnak már lejárt a garancia ideje viszon én szeretném olcsóbb de szakértő kezekre bízni!?

Amit mindig tartson szem előtt.

 

Avagy mire figyeljen oda amikor autójának szervizt választ!

 

Most megmutatom, milyen szempontokat kell minden körülmények között figyelembe vennie ha: az autójának már lejárt a gyári garancia ideje, viszont szeretné olcsóbban   mégis szakértő kezekre bízni!?

Nos, a garancia letelte után három lehetősége  van az autósnak, hogy kézben tartsa gépjárműve megbízható állapotát: marad a márkaszervizben, márkafüggetlen szervizt választ esetleg egy autószerelőt bíz meg a gépkocsija javításával, karbantartásával.

 

Van egy negyedik lehetőség  is de azt nem ajánlanám: az úgy nevezett "Garázsműhely" megoldás. Ahol "mindenféle garanciával" javítanak "magasan képzett" versenyszerelők, "pénzvisszafizetési garanciával" bármilyen gyártmányú autót. természetesen felszerelés nélkül!

 

Ne dőljön be!

Természetesen mindegyiknek megvan a maga előnye. Konkrétan, ha marad az adott márkaszervíznél ott biztosan ismerik kívül belül az autóját, a javítások előzményeit, illetve kizárólag csak arra az autótipusra vannak szakosodva és élvezik a gyár támogatását. Viszont továbbra is meg kell fizetnie azt a felárat amivel egy márkaképviselet dolgozik.

 

Ez felár persze ebben az esetben már nem tartalmaz többlet  szolgáltatást, sem ingyenes garanciális biztonságot, mivel a garancia idő lejárt, így fődarabokra is megszűnt a garancia.

Az előzőekből kiindulva dönthetünk úgy, hogy nem fizetünk indokolatlanul többet ugyanazon szolgáltatásért és márkafüggetlen szervizt válasszuk. A beépített alkatrészere, valamint az elvégzett munkára itt is garanciát vállalnak.

 

 A márkafüggetlen szerviz jellegét és felszerelését tekintve szinte olyan, mint egy az előzőekben tárgyalt márkaszervíz csak nincs konkrét márkára szakosodva.

 

Rendelkezik a javításhoz, karbantartáshoz szükséges berendezésekkel, felszerelésekkel,  célszerszámokkal és természetesen a képzett személyi feltételekkel is, amely biztosítja az Ön igényeinek megfelelő  magas színvonalú kiszolgálását.

 

A harmadik alternatíva már egy kicsit eltér az előzőektől, az elméleti tudás nem jelenthet gondot viszont az autószerelő műhelyek kisebbek az előbb említett szervízeknél, így a felszerelések, műszerek csak a lehetőségeikhez mérten állnak rendelkezésre, bár a tulajdonos is szakember és rendszeresen dolgozik is benne.

Ha választanunk kell az adott szervíz tipusok között, vegyük figyelembe az alábbi szempontokat:


-A szervíz referenciája. Kérdezze meg ismerőseit nézzen utána az interneten, hogy mi véleményük másoknak az adott helyről.

 

-Engedik-e hogy belenézzen a javításba és ha igényli elmagyarázzák-e hogy mi történik vagy mi fog történni az autójával.

 

-Tisztaság rend. Nem csak az ügyfélváróban de a műhelyben is. A dolgozók bele ülnek koszos ruhával az autóba,esetleg benne dohányoznak?

 

-Az ott dolgozók mennyire udvariasak előzékenyek az ügyfelekkel.


-A megállapított árat mennyire tartják és eltérés esetén jelzik-e telefonon.


-Adnak-e és mennyi garanciát az elvégzett munkára, alkatrészre.

Ha komolyabb javítás előtt áll vagy szeretne egy Önnek megfelelő autójavítót választani kérem vegye figyelembe az itt leírtakat! A következő hírlevelünkben fokozzuk elégedettségét.

 

Like a facebookra!


Üdvözlettel: Molnár Csaba
                     Derby Autó

 

Ha erről a fantasztikus dologról, barátait ismerőseit is tájékoztatja, Ök bizonyára hálásak lesznek Önnek ezért!