Az akkumulátor kiválasztásnak 6 alapszabálya 1.rész

Nem tudom Ön hogy van vele,de én ha elindulok vásárolni előtte mindig szeretek tájékozódni az adott termékről pláne,ha nem egy heti-napi szinten vásárolt dologról van szó.

Néhány hasznos jó tanács mielőtt elindulunk vásárolni!

 

Nem tudom Ön hogy van vele,de én ha elindulok vásárolni előtte mindig szeretek tájékozódni az adott termékről pláne,ha nem egy heti-napi szinten vásárolt dologról van szó.Vannak olyan helyzetek amikor ez sem nyújt elegendő kiindulási pontot, mert elveszek az információk áradatában.

 

Miről is beszélek?

Márkák, méretek, varázsszavak, mindenféle számok, árkülönbségek... Segítünk
akkumulátort választani!


Ha egy kis figyelmet fordítunk az okos választásra új akkumulátor vásárlásakor,
akkor üzembiztosabb, tartósabb működést várhatunk, és még pénzt is
megspórolhatunk!

Biztosan tönkrement az akku?


Ha az akku már legalább 3-5 éves, akkor szinte borítékolhatóan igen, de nem biztos, hogy végérvényesen! Érdemes egy szakműhelyt felkeresni, ahol megfelelő műszerekkel pillanatok alatt bemérik az akkumulátor jellemzőit, melyek alapján eldöntik, egy töltéssel vagy szulfátlanító kezeléssel még egy ideig használható állapotra tudják-e hozni a gyengélkedő akkut.

Egyáltalán, melyik akku szerelhető be autónkba?

Elsődleges kiválasztási szempont az akkumulátor mérete és az érintkezők polaritása, magyarul: melyik oldalon van a plusz és a mínusz elektróda? Természetesen akár áruházban, akár szakboltban vásárolunk, találunk a megfelelő akku kiválasztásához katalógusokat, melyekben az autó típusa, motorja, kivitele szerint megtalálhatjuk az ajánlott akkumulátort.

Válasszuk a lehető legnagyobb kapacitású akkut!


Az autóban kialakított hely rendszerint lehetővé teszi a gyárilag beszereltnél nagyobb akkumulátor elhelyezését is. És itt nem a méret a lényeg, hanem a nagyobb akkumulátor nagyobb kapacitása.

 

Ez az adat jelenti az akkumulátor áramtároló képességének mértékét, például egy 55 Ah-ás akku ugyanúgy több áramot képes tárolni egy 44 Ah-ásnál, mint ahogy az egy literes üvegben is több ital van, mint a fél literesben.

 

Ez a tartalék különösen a sok elektromos fogyasztót (erős zene, DVD, GPS-riasztó stb.) használó autókban jön jól, de például az autót gyakran napokra-hetekre leállítóknak is előnyös. A nagyobb akku némi felárát garantáltan jóval hosszabb élettartammal fogja busásan visszahozni.

Jön,Jön,Jön... következő levelünkben fogalmakat,márkákat járunk körül!

 

A Derby Autó már a facebookon is megtalálható az:

http://www.facebook.com/derbyautohaz címen.


Tetszik


 
Ha úgy gondolja, hogy ismerőseinek, barátainak segít azzal ha figyelmébe ajánlja a lehetőséget itt  elküldheti ajánlását.

Baráti üdvözlettel:
Molnár Csaba, Derby Autó